Dahiyane Pratik Fikirler

Eğlenceli 5 Pratik Fikir

Eğlenceli 5 Pratik Fikir sayesinde önünüze çıkan bu zorluklara karşı keyifli çözümler bulacaksınız. Bu fikirler sizlerin ilerleyen günlerde farklı problemlere karşı yine bulduğunuz çözümlerin de eğlenceli olmasına neden sağlayacak.

Kazak ve Hırkalardaki Tüyler için Topuk Taşı

  • Eğlenceli 5 Pratik Fikir ‘in ilki örgü kıyafetlerinizle dair. İlk olarak fazla deforme olmuş ve tüy toplamaya başlamış örgü kıyafetlerinizi atmayın. Topak haline gelen tüylenmeler için satılan cihazlar olsada bu fikir masraflı. Sizin pratik yoldan bu tüylenmelerden kurtulmanı için mükemmel bir fikrimiz var. Muhtemelen banyonuzda bir topuk taşı bulunduruyorsunuzdur. Ama topuk taşını birazdan amacı haricinde kullanmak üzereyi :). Fakat telaşlanmayın, taşa bir zarar vermeyeceğiz. Örgü kıyafetlerinizin topaklanan yerlerine zarif bir hareketle topuk taşını sürtmeye başlayın. Çok geçmeden sonuç alacaksınız. Ama dikkatli olun, çokta sert yapmamaya özen gösterin.

5lt Pet Şişe de Tarım ile Eğlenceli Pratik Fikir

  • Sizin de musluğunuzdan akan sular içilmeyecek kadar kireçli mi?. Sık sık marketten 5lt lik sular alıyor musunuz?. Bunların yanı sıra birde mini tarım merakınız var mı?. İşte tüm bunlar bir araya geliyorsa sizlere eğlenceli bir portatif sera fikrimiz var :). İçleri boşalan 5lt lik pet şişelerin etrafına 3er santim arayla deliler açın. Ama açtığınzı delikler tohumunu atacağınız bitkinin çıkacağı kadar büyük olsa yeterli. Çünkü daha büyük olması toprakların dökülmesine bir nedendir. Delik açma işlemi sonrası pet şişenize usul usul bitki toprağınız doldurmaya başlayın. Her bir deliğe geldiğiniz de tohumunuzu deliğin hemen önüne yerleştirin. Pet şişeniz tamamen dolduğunda yarım litre su ile kapağından sulama yapabilirsiniz. Fakat fazla sulamamaya dikkat edin. Çok geçmeden tohumlarınız topraya, yaprakları ise deliklerden dışarı çıkmaya başlayacak ;).

Kokan Ayakkabılar için Poşet Çay

  • Eğlenceli 5 Pratik Fikir ‘in üçüncüsü; Yoğun bir iş temposu sonrası ayaklarınız mı terliyor. Ve bu kötü kokulara mı neden oluyor? Bu kötü bir durum fakat hiç telaş etmeyin. Çünkü bunun için pratik bir fikrimiz var. Yapmanız gereken şey çok ama çok basit. Akşam eve döndüğünüz de ayakkabılarınızın içerisinde birer tane sallama çay poşeti atın. Çünkü sabaha kadar ayakkabılarda ki nem ve kokuyu sizin için yok edecek. Fakat unutmayın sabah ayakkabaları giyerken çayları çıkartmayı ihmal etmeyin 🙂

İçecekleri Hızlı Soğutmak İçin Islak Peçete

  • Özellikle sıcak yaz aylarında marketten aldığınız ve yeterice soğuk olmayan içecekler artık moral bozmayacak. İçeceğinizi eve gelen gelmez hemen dolaba koyun fakat etrafına bir kat kağıt havlu veya peçete sarmayı unutmayın. Etrafına doladığınız bu peçeteyi öyle kuru kuru bırakmayın, hemen musluğun altında ıslatın. Fakat dikkat edin peçetece ki su dolabın içerisine akmasın. Bu dolap içerisinde leke ve buz a nedendir .

Tuvalet Kağıdından Telefon Hoparlörü ile Eğlenceli Pratik Fikir

  • Telefonunuzun sesinden memnun değilseniz evde kendi imkanlarınızla ek bir hoparlör yapabilirsiniz. Bunun için daha önce kullanıp bitirdiğiniz bir tuvalet kağıdı rulosu yeterli. Şimdi de Eğlenceli 5 Pratik Fikir in sonuncusundayız. Ve bunda pratik bir hoparlör için izlenmesi gereken yolları ele alalım. İlk olarak rulonun üzerine sadece telefonun sığacağı yatay bir yer açalım. Sonra bu rulonun ayakta durabilmesi için plastik başlı raptiyelerden yardım alalım. Fakat elinizde bu amaca uygun farklı materyaller de olabilir. Şimdi ayakta sabit duran rulomuza telefonumuzu takabiliriz. Ve artık kullanıma hazır bir hoparlörümüz var.